Nieuws
988675
Nieuws

Weg uit de winter

Ik wil nu naar de zon!

De winterblues, dat nu wel heeft lang genoeg geduurd. Nederland wil warmte en zon. De Reiskrant zet vijf zonideeën op rij, maximaal vijf uur vliegen en gemiddeld minimaal 15 graden in maart.

Valencia

2,5 uur vliegen

Temperatuur in maart: 16°

Valencia is niet superwarm. Maar in de tijd dat je in het vliegtuig de krant leest, krijg je acht graden cadeau. Dat slentert een stuk lekkerder door de historische binnenstad of de fameuze 'stad van de kunsten en wetenschappen'. Warmer? Vlieg een half uurtje langer naar Sevilla (18°), waar met de gelukkigste inwoners ter wereld wonen.

Onze tip: drink in Sevilla thee in de tuin van het Alcazar. Daarna vier tapas voor een tientje in de Joodse wijk van Sevilla. Welkom lente!

Prijsvoorbeeld: Transavia op Valencia v.a. €167; Ryanair Eindhoven-Sevilla v.a. €123. Hotels heb je in maart v.a. €45 (2p).

Tunesië

3 uur vliegen

Temperatuur in maart: 19°

Naar Tunesië ga je vooral voor strand, zee en zon en daar is niks mis mee. In een uurtje rij je van luchthaven Enfidha naar het acht kilometer lange zandstrand tussen Monastir en Sousse. Actievelingen kunnen zeilen, paardrijden, duiken, tennissen en golfen tussen de olijfbomen, op de mooie 18-holesbanen rond Monastir.

Onze tip: doe minstens één excursie om thuis te kunnen vertellen over de culturele rijkdom van het achterland. Bijvoorbeeld bedevaartplaats Kairouan.

Prijsvoorbeeld: een weekje strandhotel in Sousse, Hammamet of Monastir is er v.a. €444 p.p. all inclusive., zie b.v. zon.sunweb.nl

Marrakech

4 uur vliegen

Temperatuur in maart: 23°

Binnen vier uur wissel je het kille betondecor van Schiphol voor een dampende ruimte vol slangenbezweerders, waterverkopers en kleurige eetstalletjes. Winston Churchil, toch een 18-karaats cynicus, noemde Marrakech ’de lieflijkste plek op aarde’. Het Djemaa el-Fnaplein is nog altijd een bizar openluchttheater met apen, acrobaten en tandentrekkers.

Onze tip: ga (ver)dwalen door de stad. Laat je opzuigen door het labyrint van soeks en neem foto’s, foto’s, foto’s.

Prijsvoorbeeld: 8 dagen Marrakech (incl. vlucht) is er v.a. €405 (logies/ontbijt) tot 5 sterren all incl. vakantieresort Eden Andalou (€739). Zie www.corendon.nl

Gran Canaria

4,5 uur vliegen

Temperatuur in maart: 22°

Het befaamde Playa del Inglés is feestachtig druk en er ligt een geweldig strand voor de deur. Maar vergeet niet dat je op Gran Canaria duizelingwekkend mooi kunt wandelen langs kraters, over woestijnen en bizarre maanlandschappen. In je korte broek.

Onze tip: huur een auto voor een rondrit langs stille canyons, metershoge zandduinen en kristalheldere baaien.

Prijsvoorbeeld: 5 dagen v.a. €553 (l/o) in hotel met zwembad tot €631 voor het bungalowpark Cordial Biarritz. Zie www.neckermann.nl.

Eilat

5 uur vliegen

Temperatuur in maart: 25°

Eilat is een onverslaanbare cocktail van warm weer en tropische zee tegen de machtige achtergrond van granieten bergwanden. Ja, het is druk, maar aActieve families krijgen hier keuzestress: watersport, pretpark, boulevard, bioscoop, onderwaterobservatorium, dolfijnen, koraalrif met tropische vissen, enz.

Onze tip: leer duiken in de drie dagen, er zijn veel gecertificeerde duikscholen in Israëlisch Eilat.

Prijsvoorbeeld: weekje Eilat (vlucht/logies) heb je v.a. €692. 5-sterrenhotel kan ook: bijv. Herods Palace Eilat, v.a. €1216. Zie www.arke.nl

Stukje verder, stuk warmer…

Kaapverdië (26° gem. in maart), Senegal (27°) en Gambia (32°) liggen op ca. 6,5 vliegen. Dubai (27°) op 7,5 uur.

TIP: op www.waarschijntdezonwel.nl kun je je gewenste reismaand, temperatuur en prijs invullen en je ontvangt per omgaande de bijpassende zonbestemming.