Nieuws/Binnenland
989413
Binnenland

Gewonden bij trambotsing

Bij een botsing tussen twee trams in Rijswijk (ZH) zijn zondag zeker 19 mensen gewond geraakt, van wie één vrouw er ernstig aan toe is. Zij is met spoed naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht, aldus de brandweer. Ook vijf slachtoffers met minder ernstige verwondingen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De andere gewonden zijn opgevangen in een nabijgelegen bedrijfsgebouw en nagekeken.

De brandweer heeft de zwaargewonde vrouw uit de tram bevrijd en andere passagiers opgevangen.

De botsing gebeurde even na 11 uur op de kruising van de Broekmolenweg en de Vrijenbanselaan, op de grens van Rijswijk en Delft. Tram 19 vanuit de richting Leidschendam is in de flank van de lijn 1 uit de richting van Delft geklapt.

De verwachting is dat de kruising nog tot ver in de middag afgesloten zal zijn voor het verkeer. De politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en vervoerbedrijf HTM onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, zei een brandweerwoordvoerder. Hoe lang de stremming precies zal duren, is niet bekend, maar een woordvoerster van HTM verwacht tot het einde van de middag.