Nieuws/Buitenland
989467
Buitenland

Bloedbad op Chinees treinstation

Mannen met messen hebben zaterdag op het station van de Chinese stad Kunming zeker 28 mensen gedood. Daarnaast raakten 113 mensen gewond, aldus persbureau Xinhua. De politie heeft vijf verdachten doodgeschoten. Naar vijf anderen zijn agenten nog op zoek. Volgens president Xi Jinping zal alles worden gedaan om de „gewelddadige terroristen” op te sporen

Over de daders zijn geen nadere mededelingen gedaan. De staatstelevisie repte over een „gewelddadige terreuraanslag met voorbedachten rade”, zonder iets te zeggen over de motieven van de daders. Voor soortgelijke incidenten in het verleden zijn islamistische extremisten verantwoordelijk gehouden. Die opereren echter meestal in het westen van China. Kunming is een miljoenenstad in het zuidwesten van China. Het is de hoofdstad van de provincie Yunnan.

Er zijn enkele arrestaties verricht. Op sociale media in China zijn foto's van met bloed besmeurde lichamen verschenen die op de grond liggen in het treinstation. Informatie over de aanslag van ooggetuigen werd weer weggehaald door de censuur van de overheid.