Nieuws/Binnenland
989485
Binnenland

Samsom zet zich af tegen PVV en VVD Den Haag

PvdA-leider Diederik Samsom heeft zich zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Den Haag afgezet tegen de PVV en de VVD in die stad. Omdat gemeenten steeds meer verantwoordelijk worden voor zorg, werk en wonen, doet het er volgens Samsom meer dan ooit toe wie de keuzes in de gemeente maakt.

De PvdA wil de stad „socialer” maken, zorgen dat iedereen erbij hoort en „voorkomen dat het hier rechtsaf gaat, met de PVV of de VVD”. Volgens Samsom is het alternatief dat Hagenaars kiezen voor „een stad van verdeeldheid waarin mensen op hun afkomst of geloof beoordeeld worden” of voor een partij „die liever de belasting op dure huizen verlaagt dan het geld aan zorg, onderwijs en sociale voorzieningen te besteden”.

Hij wees erop dat „de politiek van onverdraagzaamheid en bangmakerij” de problemen niet oplost. „De politiek van 'boos langs de zijlijn staan', van 'een ander de schuld geven' maakt de zorg in Den Haag niet beter, draagt niet bij aan meer betaalbare woningen en zorgt al helemaal niet voor meer banen”, zei Samsom tijdens de bijeenkomst in de wijk Transvaal.

De PVV doet op 19 maart alleen in Den Haag en in Almere mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.