Nieuws/Buitenland
990465579
Buitenland

Man beschuldigd van moord op lerares Sabina Nessa

Londen - Een 36-jarige man zit in voorlopige hechtenis op verdenking van de moord op Sabina Nessa. Dat heeft het Britse gerecht dinsdag besloten. De vrouw werd vorige week dood aangetroffen in een park in Londen. De zaak deed het debat over de veiligheid van vrouwen heropleven.

Zondag werd Koci Selamaj, uit het Zuid-Engelse Eastbourne, opgepakt. Maandagavond werd hij beschuldigd van de moord op de jonge vrouw. De 36-jarige man verscheen voor de rechter van Willesden Magistrates in Londen, waar hij de hulp kreeg van een Albanese tolk.

Donderdag moet de man opnieuw voorkomen, dan voor de correctionele rechtbank van Old Bailey. De advocaat van de man, Aidan Harvey, verklaarde dat de man onschuldig zal pleiten.

Deken van bladeren

De 28-jarige leerkracht Sabina Nessa verdween op 17 september. Ze zou een vriend ontmoeten in een café, vijf minuten van haar woning vandaan, maar daar kwam ze nooit aan. Een voorbijganger vond haar lichaam de volgende dag, verborgen onder een deken van bladeren, in een park.

Vrijdagavond kwamen honderden mensen samen voor een indrukwekkende wake ter ere van Nessa. Ze brachten bloemen, spandoeken en kaartjes mee voor de familie van de vrouw.

De moord op Sabina Nessa gebeurde enkele maanden na die op Sarah Everard, de 33-jarige Londense die op straat werd aangevallen en vermoord. Die zaak zorgde voor een hevig debat over de veiligheid van vrouwen op publieke plaatsen.