Nieuws/Binnenland
992567
Binnenland

SP: kabinetsreactie is een gemiste kans

Een gemiste kans. Zo noemt Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid voor de SP, de reactie van het kabinet op het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Volgens Van Dijk „grossiert het kabinet in dooddoeners” en slagen de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs) er zo in om zinnige aanbevelingen van de WRR te negeren.

„De reactie is ook vooral gericht op de economie en op onderwijs in dienst van het bedrijfsleven. Maar de WRR zegt ook dat er meer moet worden geïnvesteerd in onderwijs en in de kwaliteit van leraren. Dat pakt Bussemaker dus niet op. Jammer, want het niveau van de leraren is de afgelopen jaren gedaald”, stelt Van Dijk.

Het goede van het WRR-rapport is volgens Van Dijk juist dat het de politiek en de regering aan het denken zou moeten zetten. „Deze reactie is een gemiste kans om het debat aan te gaan over de vraag hoe we onze samenleving willen inrichten op de langere termijn. Dus daar ga ik het volgende week donderdag zeker over hebben als de Kamer met de ministers over het rapport gaat praten.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop