Nieuws/Buitenland
993494
Buitenland

Bouterse boos op Amerikaanse ambassadeur

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft de Amerikaanse ambassadeur in zijn land gewaarschuwd dat hij zich niet te veel moet bemoeien met de komende verkiezingen. Bouterse deed dat in de nacht van maandag op dinsdag tijdens de herdenking van de militaire staatsgreep die hij 34 jaar geleden met vijftien andere onderofficieren pleegde op 25 februari 1980.

Bouterse sprak de naam en het land van herkomst van de ambassadeur niet uit, maar uit zijn woorden was op te maken dat het om de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania ging. Anania ging vorige week zowel bij de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau als bij de minister van Binnenlandse Zaken op bezoek om zich te laten bijpraten over de voorbereidingen voor de verkiezingen van mei 2015.

Volgens Bouterse zijn er mensen die willen dat de verkiezingen niet doorgaan. Ook zei hij dat 'men greep wil hebben op dit land'. De bewuste ambassadeur zal dinsdag een brief krijgen met vraag om uitleg. Als hij zich niet goed kan verweren, zullen stappen worden ondernomen, aldus Bouterse.