Nieuws/Buitenland
993852122
Buitenland

Israël schiet op Libanon na raketbeschieting uit grensgebied

(Archiefbeeld, 14 mei).

(Archiefbeeld, 14 mei).

TEL AVIV - Israël neemt doelen in Libanon onder vuur met artillerie nadat er vanuit Libanon zes raketten richting Israël zouden zijn geschoten. Volgens het Israëlische leger zouden de zes raketten de grens met Israël niet hebben gepasseerd. De Libanese veiligheidsdiensten zeggen dat er drie raketten zijn afgevuurd. Het is niet bekend door wie.

(Archiefbeeld, 14 mei).

(Archiefbeeld, 14 mei).

Het leger van Israël zegt dat er wordt geschoten op de plekken waar de raketten vandaan kwamen. Volgens lokale media is dat rond de plaatsen Habbariyeh en Kfarchouba. Die plaatsen liggen in het bergachtige grensgebied in het zuidoosten van Libanon. De Libanese veiligheidsdiensten zeggen dat de eerste Israëlische raketten in het land zijn geland. Er is nog niets bekend over slachtoffers.

Unifil, de VN-missie in Libanon, heeft laten weten dat het nu kalm is in het gebied maar dat zij op hun hoede zijn vanwege de aanvallen. Er worden extra patrouilles uitgevoerd „om verdere incidenten te voorkomen die de veiligheid van de lokale bevolking en de veiligheid van Zuid-Libanon in gevaar brengen”, schrijft Unifil op Twitter.

Vanuit Libanon werden donderdag ook al drie raketten afgevuurd. Het is niet bekend wie erachter zit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo