993860
Binnenland

Paarlberg vrijgelaten vanwege gezondheid

De vorige week gearresteerde vastgoedondernemer Jan Dirk Paarlberg is voorlopig weer op vrije voeten. Een Franse rechter schorste afgelopen vrijdag vanwege gezondheidsredenen zijn voorlopige hechtenis.

Paarlberg werd donderdag tijdens een doorzoeking van zijn buitenverblijf aan de Côte d’Azur gearresteerd. De Nederlandse justitie wil de gevallen zakenman in Nederland hebben om hem zijn celstraf van vier jaar te laten uitzitten.

De advocaat van Paarlberg tekende direct bezwaar aan tegen de arrestatie en verzocht vrijdag om vrijlating van zijn cliënt. Hij noemde de aanhouding een publiciteitsstunt van het OM in Nederland en voerde bij de Franse rechter aan dat Paarlberg zo’n zwakke gezondheid heeft dat hij niet kan worden opgesloten.

De rechtbank in Frankrijk bepaalde dat Paarlberg tegen inlevering van zijn paspoort voorlopig terug mocht naar zijn buitenverblijf. Deze week moet hij in Nice opnieuw voor de rechter verschijnen. De rechtbank moet dan beslissen of en zo ja wanneer Paarlberg daadwerkelijk aan Nederland wordt overgeleverd om zijn straf uit te zitten.

Lees meer in De Telegraaf van vandaag.