Nieuws/Binnenland
994030869
Binnenland

Drie aanhoudingen na ontvoering in Breda

BREDA - In samenwerking met boa’s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen aangehouden aan de Bouvignedreef in Breda, nadat zij een man hadden ontvoerd, meldt de politie.

Het drietal werd rond 00.30 uur aangehouden. Op dat moment zaten ze met het slachtoffer in een auto.

De politie ontving vrijdagavond, iets voor middernacht, een melding dat een persoon was ontvoerd. Hierna werd direct een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek ontving de politie een melding van boa’s die een voertuig zagen staan.

De boa’s wilden het voertuig controleren in verband met de avondklok, maar vonden dat de inzittenden zich verdacht gedroegen. De boa’s vermoedden dat ze onder invloed van verdovende middelen waren en schakelden de politie in.

Verband met ontvoeringszaak

Agenten legden een mogelijk verband met de ontvoeringszaak en kwamen direct ter plaatse om de inzittenden te controleren. Uit deze controle bleek dat een van de vier inzittenden de ontvoerde persoon was.

De overige drie personen, een 22-jarige man uit Spijkenisse, een 21-jarige man uit Rijen en een 20-jarige man uit Rotterdam, zijn aangehouden. De politie vond ook een groot mes in de auto. Het voertuig en het mes zijn in beslag genomen.

De verdachten worden verhoord. De politie onderzoekt onder meer waarom het slachtoffer was ontvoerd. Het slachtoffer heeft geen lichamelijke verwondingen opgelopen en heeft aangifte gedaan.