Nieuws/Binnenland
994397
Binnenland

Hema moet dievegge betalen

Een weekendhulp van de Hema die toegaf maandenlang tassen vol spullen aan haar vriendinnen te hebben meegegeven zonder dat zij hoefden te betalen, hoeft niet voor de schade van ruim 11.000 euro op te draaien.

Sterker nog: de Hema moet het meisje achterstallig loon betalen. Volgens de Hema kon een groep meisjes dankzij de toen 17-jarige winkelmedewerkster naar hartenlust winkelen zonder af te rekenen. Het meisje werd ontslagen en er werd een afbetalingsregeling opgesteld. Maar toen het op betalen aankwam, trok de parttime caissière haar bekentenis in. Volgens het meisje had ze niets gestolen en had ze de afbetalingsregeling onder druk getekend.

Nadat ze door de kinderrechter was vrijgesproken van diefstal, startte de Hema een nieuwe procedure om het geld terug te krijgen. In deze zaak bepaalde de Amsterdamse kantonrechter deze week dat de opgestelde regeling niet rechtsgeldig is gezien de leeftijd van het meisje. Dat de medewerkster binnen zes weken 18 zou worden, doet volgens de rechtbank niet ter zake.