Nieuws/Buitenland
994506015
Buitenland

Raketaanval op gebouw in Gazastrook met daarin kantoren internationale media

Gaza-stad - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press (AP) en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

Een Israëlische legerwoordvoerder zei dat het gebouw is bestookt omdat daar materieel van Hamas lag. AP meldt op Twitter dat de eigenaar van het pand voorafgaand zou zijn ingelicht door het Israëlische leger over de raketaanval. Hij kon het pand daardoor evacueren.

Tekst loopt door onder de tweet.

Wael al-Dahdouh, bureauchef van al-Jazeera in Gaza, noemde het „vreselijk” dat de kantoren van internationale media door de raketaanval zijn getroffen.

Een woordvoerder van het Witte Huis twitterde dat Washington Israël heeft aangesproken over de aanval op de toren. „We hebben direct aan de Israëli’s gecommuniceerd dat het waarborgen van de veiligheid van journalisten en onafhankelijke media een primaire verantwoordelijkheid is.”

’Grote tegenaanval’

Abu Obeida, de woordvoerder van Hamas heeft inmiddels gereageerd op de aanval en zegt dat de inwoners van Tel Aviv zich schrap moeten zetten voor een grote tegenaanval. Ook dreigt hij met aanvallen op de steden Eilat en Haifa.