Nieuws
994600
Nieuws

VROUW vertelt...

'Mijn vakantie werd verpest door de buren'

"Elk jaar gaan mijn man en ik kamperen. Even met z’n tweetjes weg en volop van elkaar en de omgeving genieten. Dit jaar zouden we vier weken op een Franse camping staan met niet al te veel Nederlanders. Heerlijk, een maand voor onze caravan een boek lezen of spelletjes spelen met een wijntje erbij, en op ons gemak de omgeving verkennen.

Nadat we een weekje in alle rust hadden doorgebracht, kwam er een paar plekken verderop een caravan met een iets ouder Nederlands stel staan. Natuurlijk was aan ons kenteken te zien dat we uit hetzelfde land kwamen. Het begon met een praatje en samen oplopen naar het toilet, als we elkaar toevallig tegenkwamen. Een paar dagen later, nodigden wij hen uit voor een borrel na het eten. Dat eindigde in een leuke avond tot in de late uurtjes.

Mijn man en ik werden de volgende dag uitgenodigd om bij hen te komen eten. Zij had alles uit de kast getrokken en we hebben heerlijk gegeten. We vertelden dat we de volgende dag plannen hadden om naar een leuke kustplaats te gaan en even een duik in zee te nemen. Ze vroegen of ze met ons mee mochten, want ze wilden daar zelf ook heen gaan. Geen probleem, dachten mijn man en ik, gezellig juist. Maar niets bleek minder waar.

Wij houden ervan om op ons dooie gemak de omgeving te ontdekken, maar onze buren wilden veel te veel dingen in een dag proppen. Ze sleepten ons van hot naar her en voor die duik in zee was niet eens meer tijd. Terug op de camping boden ze ons nog een slaapmutsje aan, maar wij moesten echt bijkomen van deze hectische dag. De dagen daarna kwamen de buren elke ochtend langs om te vragen wat wij gingen doen en of ze dan ‘gezellig’ mee mochten. Ze nodigden zichzelf ook steeds uit, door bijvoorbeeld vlak voor het eten aan te schuiven voor een drankje. En dan bleven ze net zo lang zitten totdat onze magen rammelden en we ze wel voor het eten móesten uitnodigen.

Dit ging bijna elke dag zo. Soms slopen we voor dag en dauw muisstil langs hun caravan om met z’n tweetjes een uitstapje te maken, maar dat was niet ons idee van een relaxte vakantie. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zijn we de laatste anderhalve week naar een andere camping vertrokken. Maar tegen de buren zeiden we dat we wegens een ziekte van een familielid terug naar Nederland gingen. We hadden natuurlijk gewoon moeten zeggen dat we meer tijd met z’n tweetjes wilden doorbrengen, maar konden dat niet over ons hart verkrijgen. Ook al waren ze ongelooflijk opdringerig, het waren bovenal lieve mensen.

De camping lag maar op een tiental kilometers rijden van de oude stek. Ik heb nog vaak over mijn schouder gekeken, bang dat wij onze oude buurtjes opeens zouden tegenkomen. Het voelde heel erg ongemakkelijk. En ik voelde me ook wel schuldig dat ik had gelogen. Maar had ik dan onze vakantie helemaal door hen moeten laten domineren? Wij zijn toch niet voor niets met z’n tweetjes op vakantie gegaan?"

In VROUW vertelt blijven de inzenders anoniem. Wil jij ook jouw verhaal delen? Mail of schrijf de redactie: [email protected] of Vrouw Magazine, Postbus 670, 1000 AR Amsterdam

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest