Nieuws/Buitenland
994668096
Buitenland

Ook dode in Peru

Doden na aardbeving in Ecuador met kracht van 6.8

QUITO - In Ecuador zijn meerdere doden gevallen en honderden mensen gewond geraakt door een aardbeving. Een aardschok met een kracht van 6.8 trof zaterdag een deel van het land en het noorden van Peru. Na de beving volgden nog twee kleinere naschokken.

De aardbeving heeft volgens een eerste statement namens president Guillermo Lasso aan zeker veertien mensen het leven gekost. Meer dan 380 mensen raakten gewond. Ook in Peru kwam iemand om het leven.

Veruit de meeste slachtoffers vielen in de zuidelijke provincie El Oro. Daar zijn ook minimaal 44 woningen verwoest en nog eens 90 huizen beschadigd. Ook tientallen medische instellingen en scholen liepen schade op. Meerdere wegen in de regio zijn onbegaanbaar door aardverschuivingen.

In de naast El Oro gelegen provincie Azuay kwam een persoon om het leven doordat een muur op een auto viel in de stad Cuenca.

Op sociale media verschijnen veel filmpjes van bevingen en chaos die is ontstaan. Zo werd ook een live-show op televisie door de beving onderbroken tot schrik van de aanwezigen.