Nieuws/Binnenland
994939
Binnenland

Els Borst komt gruwelijk aan einde

Het lijkt er sterk op dat Els Borst zich hevig heeft verzet tegen haar aanvaller of belagers. Volgens een betrokkene bij het onderzoek was de minister van Staat zwaar toegetakeld.

De oud-bewindsvrouw werd maandagavond door een goede vriendin en buurtgenoot levenloos aangetroffen in de garage naast haar huis. De betrokkene heeft volgens eigen zeggen een spreekverbod van de recherche gekregen en mag niks meer zeggen. Eerder vertelde hij wel dat de deur van de garage open was. Het gebouwtje staat een meter of dertig van de weg, maar toch zag niemand de overleden buurvrouw liggen.

De politie liet in eerste instantie weten niet uit te gaan van een misdrijf. Dinsdag werd bekend dat de doodsoorzaak toch een niet-natuurlijke was en pas donderdag bracht de recherche naar buiten dat Borst hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer van een misdrijf is geworden. Vervolgens werd in een grotere kring rond de garage onderzoek gedaan. Daarvoor kwamen er ook in een ruimere kring afzettingen rond de plaats delict. Gisteren voerde de politie de auto van Borst nog af voor nader onderzoek. Doel is sporen te vinden die de precieze toedracht van het misdrijf duidelijk maken.

De betrokkene vond het letsel dat hij zag al veel eerder op een misdrijf wijzen. „Ik zag dat mevrouw Borst haar knokkels aan beide handen kapot waren en ze had een hoofdwond. Haar neus was door de klap niet meer zichtbaar”, vertelt hij. Borst lag volgens de betrokkene van achteren gezien rechts naast de voorkant van haar auto vlak bij een deur die toegang geeft tot een bijkeuken. Die ruimte verbindt de garage met haar huis. De politie Midden-Nederland wil in belang van het onderzoek nauwelijks op vragen reageren.