Nieuws
995215
Nieuws

Hema en MOAM werken samen aan nieuwe producten

Hema gaat samenwerken met MOAM, een platform dat jong talent koppelt aan de grote namen uit de Nederlandse industrie. De intentie is om te gaan samenwerken voor meerdere productgroepen, van dames mode tot accessoires en van keukentextiel tot woonartikelen.

De keuze van de productgroepen zal in goed overleg gemaakt worden. Voor najaar 2014 zal de nadruk liggen op damesmode, naast een aantal verschillende producten die MOAM voor Hema gaat personaliseren. Hema voegt de ontwikkelde producten toe aan het bestaande assortiment onder een afgeleide naam, MOAM voor HEMA.

Naar verwachting zullen de eerste artikelen dit najaar te vinden zijn in de Nederlandse Hema vestigingen. De kernwoorden voor de nieuwe artikelen zijn “gemakkelijk”, “vertrouwd” en ook “vernieuwend” . Nekoui van MOAM geeft aan dat de uitdaging  dan ook ligt in die begrenzing. In maart 2014 wordt bekend gemaakt welke ontwerpers meewerken aan de ontwikkeling van de producten.

Oer-Hollands„De samenwerking met Hema is voor ons een perfecte match; oer-Nederlands, clean en multifunctioneel. Toen Hema ons vroeg om samen te werken en onze collectie te willen produceren en verkopen in meer dan 200 filialen heb ik dan ook meteen ja gezegd. Het is een unieke kans om voor zo´n groot en gewaardeerd Nederlands bedrijf te mogen ontwerpen“; aldus Martijn Daniel Nekoui, initiatiefnemer en oprichter van MOAM.

Jong Talent “Binnen Hema zijn wij altijd op zoek naar vernieuwing en kijken wij veel naar jong talent. Dit doen we van oudsher voor studenten vormgeving door middel van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd. Dat we nu samen met net afgestudeerde talenten binnen MOAM  nieuwe producten gaan ontwikkelen, sluit dan ook perfect aan bij onze wens om verschillende vormen van samenwerkingen tot  stand te brengen. We hebben er alle vertrouwen in dat er in het najaar een aantal mooie nieuwe echt HEMA producten in de winkels te vinden zijn die bereikbaar zijn voor iedereen.”:  licht Rob van Thiel, hoofd styling bij Hema , toe.

Nieuwe generatieMOAM is opgericht door Martijn Nekoui in 2013, vanuit de gedachte dat Nederland veel kennis in huis heeft die overgedragen dient te worden aan een nieuwe generatie. Het is een platform dat jong talent koppelt aan de grote namen uit de Nederlandse industrie. MOAM werkt multidisciplinair binnen de verschillende culturele sectoren als mode, fotografie en moderne kunst en combineert op deze manier creativiteit met de kennis uit de industrie. MOAM ontwikkelde eerder evenementen voor de Bijenkorf, musea als FOAM en EYE en werkte samen met onder andere Jan Taminiau, Frans Molenaar, Doutzen Kroes en Vogue.