Nieuws/Binnenland
995382
Binnenland

Verdachte vrij na bedreiging wethouder

De rechter heeft een 47-jarige verdachte van bedreiging van wethouder Rien Wijdeven van Bernheze dinsdag vrijgelaten. De rechtbank in Den Bosch heeft dat desgevraagd bevestigd.  

Advocaat Yannick Quint van de verdachte zegt dat hij had gevraagd om vrijlating vanwege persoonlijke omstandigheden. Volgens hem heeft de rechter bepaald dat de man niet in de buurt van de wethouder mag komen en geen contact met hem mag zoeken.

De 47-jarige woonwagenbewoner uit Nistelrode zou de wethouder in een gesprek op het gemeentehuis in Heesch mondeling hebben bedreigd omdat zijn dochter geen vergunning had gekregen voor de bouw van een nieuwe woonwagen.

De wethouder deed aangifte en de verdachte werd begin februari aangehouden. De man heeft aan de politie uitgelegd dat hij dingen heeft geroepen die hij achteraf beter niet had moeten zeggen. Over de exacte uitlatingen wil de advocaat niets kwijt.

Bij het huis van de wethouder stond een tijdje politiebewaking. De beveiliging van de wethouder is daarna overgenomen door particuliere beveiliging.

De kwestie over de vergunning voor de woonwagen staat binnenkort op de agenda van de gemeenteraad.