Nieuws/Binnenland
995396
Binnenland

Man opgepakt voor dodelijke mishandeling in 1997

Een 47-jarige man uit Haarlem is dinsdag opgepakt voor de ernstige mishandeling van een echtpaar uit het Overijsselse Beckum in augustus 1997. De man van het echtpaar overleed een maand later aan de verwondingen die hij door de mishandeling opliep.

De Haarlemmer kwam in beeld nadat de politie de zaak opnieuw in onderzoek had genomen, zei een woordvoerder dinsdag.

Volgens de politie staat de mishandeling van het echtpaar in relatie met een incident twee weken eerder in hetzelfde dorp. Toen werd een man, die in een huis tegenover dat van het echtpaar verbleef, tegen zijn wil uit die woning gesleurd en mishandeld. Dit slachtoffer was een bekende uit de Enschedese sekswereld en hij had daar grote schulden, zegt de politie.

De politie hield al eens vier mannen aan voor de mishandeling van het echtpaar. Bij de aanhouding van één van die vier viel een arrestatieteam een woning in Den Haag binnen. De bewoner opende onmiddellijk het vuur en schoot een vrouwelijk lid van het team dood. Daarvoor heeft hij levenslang gekregen. Maar voor de mishandeling van het echtpaar was onvoldoende bewijs en daarvan werden de mannen vrijgesproken.

De Haarlemmer zit vast en wordt later deze week voorgeleid bij de onderzoeksrechter.