Nieuws/Binnenland
995419
Binnenland

Pomphouder nagelt benzinedief aan schandpaal

Een Rotterdamse pomphouder heeft een foto van een benzinedief op Twitter geplaatst nadat de man voor de tweede keer toesloeg bij de Shell-pomp in Nesselande. "Dat zal hem leren."

"Op een gegeven moment ben je er klaar mee," zegt de eigenaar van Knaap Tankstation, die niet met zijn naam in de krant wil. "De man heeft twee keer bij ons getankt zonder te betalen. Bij een collega in Nieuwerkerk is hij ook geweest. Dit zal hem leren", aldus de woedende pomphouder.

Het opsporingsbericht dat de pomphouder op Twitter plaatste, is al veelvuldig geretweet, maar heeft nog niet tot een aanleiding geleid. "'Maar als dit hem ervan weerhoudt nog eens bij ons te komen, dan is dat er toch weer één minder", zegt de man.Brancheorganisatie BETA laat weten dat pomphouders steeds vaker sociale media inzetten om benzinedieven op te sporen. "In het verleden konden deurwaarders doorrijders via hun nummerbord achterhalen, maar tegenwoordig rijden ze steeds vaker in een auto met een vals kenteken. Daarom nemen pomphouders andere maatregelen", zegt jurist Tim Schoenmakers van BETA in het AD.Jaarlijks doen pomphouders 10.000 tot 12.000 keer aangifte van tanken zonder te betalen. Door de diefstal lopen tankstations landelijk zo'n 700.000 euro mis.