Nieuws/Binnenland
995430
Binnenland

Top 5

Beste locaties om een boek te lezen

Reizen kan af en toe vermoeiend zijn. Zeker na een lange dag lopen is het ook fijn om even lekker een boekje erbij te pakken. Maar wat zijn nu de beste plekken om te lezen? Zie hier een opsomming van de vijf beste locaties.

The Long Room, Dublin

Dit is de grote zaal van de Old Library in Dublin. De kamer bevat ruim 200 duizend boeken, de oudste van de bibliotheek. De indrukwekkende ruimte is naast boeken ook gevuld met marmeren borstbeelden van enkele historische filosofen en schrijvers. Zo verkeer je altijd in goed gezelschap.

Main Reading Room, New York Public Library

De leeskamer van de New Yorkse openbare bibliotheek zal elke boekenwurm bekoren. Daarnaast komen ook liefhebbers van architectuur en kunst er aan hun trekken. Je hebt er lekker de ruimte, want de zaal is net zo groot als twee huizenblokken.

Shakespeare and Company, Parijs

De boekhandel Shakespeare and Company vormt al sinds 1951 een belangrijk bestanddeel van de Parijse studentenwijk, Quartier Latin. Met een mooi uitzicht op de Notre Dame kun je er buiten op een van de banken prima een boekje lezen.

Rijksmuseum Research Library, Amsterdam

De in 19e-eeuwse stijl gebouwde studiezaal van het Rijksmuseum. Bezoekers van het museum kunnen er naar hartenlust onder andere prenten, tekeningen en albums van het Rijksprentenkabinet bekijken. Daarnaast kun je in er uiteraard ook boeken en tijdschriften opvragen en bestuderen.

Bodleian Library, University of Oxford

De Universiteit van Oxford behoort samen met Cambridge tot de oudste en meest beroemde universiteiten van Engeland. De belangrijkste wetenschappelijke bibliotheek van Oxford wordt door studenten ook wel 'Bodley' of 'The Bod' genoemd. Daar kun je kiezen uit duizenden boeken. Ga lekker zitten en ga weer terug naar je schooltijd!