Nieuws/Binnenland
995443
Binnenland

'VVD-raadslid stalkte vrouw'

Een gemeenteraadslid van de VVD in Bergen op Zoom wordt beschuldigd van het jarenlang stalken van een 30-jarige vrouw.

BN/ De Stem meldt dat het gaat om de nummer vijf op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, de 24-jarige Dennis Hoekstra.

De vrouw stapte vorig jaar augustus naar de politie. Daar deed ze aangifte tegen Hoekstra en vertelde ze de politie dat ze jarenlang was lastiggevallen door de VVD'er, die niet zou hebben kunnen verkroppen dat de vrouw een nieuwe relatie was aangegaan. Hoekstra zou haar en haar gezin vier jaar hebben lastiggevallen met telefoontjes en berichtjes. Ook zou hij hebben gedreigd een van haar kinderen iets aan te doen.

De VVD'er heeft een verklaring afgelegd bij de politie en ligt naar eigen zeggen 'onder een vergrootglas' als raadslid. Bestuur en fractie van de VVD houden volgens BN/ De Stem vertrouwen in Hoekstra. Fractievoorzitter Gertjan Hulsmans tegenover Omroep Brabant: "We kennen Dennis als een hele serieuze, integere vent. Volgens ons is het bovendien een kwestie die zich in de privésfeer heeft afgespeeld en die niet in verband mag worden gebracht met zijn lidmaatschap van de VVD. Maar het is aan het OM om hierover een besluit te nemen."