Nieuws/Binnenland
995444
Binnenland

Gebouwen van Hells Angels doorzocht om drugs

In Nederland en Duitsland heeft de politie maandag tientallen woningen en clubhuizen van de Hells Angels doorzocht. In Nederland waren vijf huiszoekingen, onder meer bij het clubhuis van de Hells Angels in Weert en bij de president van 'chapter' (afdeling) Limburg. Dat meldde het Openbaar Ministerie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen dinsdag. Het is niet bekend of er mensen zijn opgepakt.

Dat meldde het Openbaar Ministerie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen dinsdag. Volgens een woordvoerder is een 47-jarige Duitser opgepakt. De man geldt als hoofdverdachte. Hij is lid van de Hells Angels in Weert. De Duitser zou in 2012 betrokken zijn geweest bij de smokkel van 20 kilo heroïne. Dat transport werd onderschept bij de grens tussen Turkije en Griekenland. Onderzoek bracht de politie op het spoor van de Hells Angels.

In Duitsland doorzochten agenten ongeveer 25 gebouwen. De politie heeft in totaal bijna 3 kilo cannabis, 180.000 euro aan contant geld, cocaïne, amfetamine, vier vuurwapens en een machinegeweer in beslag genomen.

De politie in Limburg wil alleen kwijt dat er een inval heeft plaatsgevonden in „een pand” in Limburg. Verdere informatie mag de politie niet geven.