Nieuws
995449
Nieuws

's Werelds meest bijzondere hotelsleutels

Een sleutel is een sleutel, zou je zeggen. Maar bij deze hotels gaat dat niet op. De meest bijzondere hotelkamersleutels ter wereld op een rij.

The Bowery House, New York, Verenigde Staten

Dit hotel in Manhattan deed ooit dienst als tijdelijke huisvesting voor soldaten die terugkwamen uit de Tweede Wereldoorlog. Na een make over in 2011 ademt het hele hotel militaire sferen. Het metalen naamplaatje aan de kamersleutels past daar perfect bij.

Chaophya Park Hotel, Bangkok, Thailand

Dit hotel in Ratchadapise, het uitgaansdistrict van Bangkok, wil gasten de stad laten ontdekken. De keycards van het hotel zijn dan ook geldig als dagkaarten voor de metro. Dat is handig omdat het hotel vlakbij een metrostation ligt en er makkelijk kan worden overgestapt op de Skytrain.

 

Holiday Inn Straford City, Londen, Verenigd Koninkrijk

Tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 konden gasten van dit hotel hun kamerdeur openen met hun mobiele telefoon. Na het downloaden van een speciale app konden ze niet alleen hun kamer in met hun smartphone maar ook de lichten, de airco en de televisie bedienen.

Cedarbrook Lodge, Seattle. Verenigde Staten

Deze keycard is geen ideaal souvenir; het heeft namelijk geen eeuwigheidswaarde. Geheel in lijn met het milieubewuste beleid van dit hotel zijn de kaarten gemaakt van afbreekbaar pvc. De uniforms van de kamermeisjes zijn overigens gemaakt van gerecycelde flessen en van de gebruikte olie uit de keuken wordt biobrandstof gemaakt.