Nieuws
995473
Nieuws

Geavanceerd gezondheidshorloge in de etalage

Basis Science, fabrikant van het Basis Band fitness horloge, is in gesprek met diverse mobiele bedrijven over een overname. Dat meldt Techcrunch op basis van bronnen.

De maker van een van de meest geavanceerde fitness horloges zou de afgelopen weken gesprekken hebben gevoerd met Apple en Google. Ook Samsung en Microsoft zouden interesse hebben in het bedrijf dat volgens het bericht voor minder dan $100 miljoen overgenomen kan worden.

De Basis Band is met een prijskaartje van $199 duurder dan concurrenten als de Fitbit Flex en Nike Fuelband, maar de mogelijkheden zijn ook uitgebreider. In de achterkant van de band zit een consistente hartslagmeter ingebouwd, een trainingsintensiteit monitor die transpiratie meet en een huidtemperatuurlezer die helpt te berekenen hoe hard je je inspant gedurende de dag. Daarnaast beschikt het apparaat ook over de standaard slaap- en stappentellerfunctionaliteiten.

Gegevens over het marktaandeel van het bedrijf ontbreken. Het bedrijf kan echter interessant zijn voor zowel Apple, Google, Microsoft als Samsung omdat het toegevoegde waarde kan bieden aan een eventueel in ontwikkeling zijnde smartwatch. Geen van de bedrijven wil echter op het bericht van Techcrunch reageren.