Nieuws/Binnenland
995486
Binnenland

Man gepakt voor dodelijke inbraak

De politie heeft een 23-jarige man gepakt voor de dodelijke inbraak in Zwolle op 31 januari. Daarbij kwam een 72-jarige vrouw om het leven toen ze door een inbreker hard omver werd geduwd.

De verdachte komt uit Enschede. Hij is maandagmiddag thuis aangehouden. Rechercheurs kwamen de man op het spoor ,,door sporenonderzoek en door de 30 tips die we hebben binnengekregen'', aldus een politiewoordvoerder.

Hij zit vast in Zwolle en is nog niet verhoord. De politie heeft meerdere spullen meegenomen uit zijn huis. Onderzoek moet duidelijk maken of die voorwerpen gestolen zijn. Het is niet bekend of de verdachte een bekende van justitie is.

Slachtoffer Hilda Malestein werd de bewuste avond door haar dochter en schoonzoon thuisgebracht. Toen ze de voordeur opende, kwam de inbreker naar buiten rennen. Hij gaf haar een harde duw, waardoor het slachtoffer ten val kwam. Ze raakte daarbij ernstig gewond aan haar hoofd en overleed een dag later in het ziekenhuis aan hersenletsel.

Na de dood van de vrouw organiseerden buurtbewoners in de wijk Westenholte zelf een burgerwacht. Er is de laatste tijd veel ingebroken in de wijk.

OPROEP: Weet u meer? Tip De Telegraaf!