Nieuws/Binnenland
995511
Binnenland

'Hema-meisje' betrapt op diefstal

Het veelbesproken ’Hema-meisje’, dat onlangs door beveiligers voor een junk werd aangezien bij het Hollandse warenhuis in Den Haag, is vorige week betrapt op winkeldiefstal bij H&M.

De 17-jarige diabetespatiënte Yosra A. zou begin deze maand een pashokje in zijn gevlucht om zichzelf met insuline te injecteren. Toen beveiligers het hokje betraden zou de jongedame urine hebben verloren. De warenhuismedewerkers zagen haar aan voor een junk en hebben de politie ingeschakeld. Enkele islamitische politieke partijen in de Haagse gemeenteraad spraken direct van discriminatie door agenten.

Van meet af aan was er ook veel twijfel over de lezing van de tiener. Onder grote publicitaire druk bood de Hema excuses aan. Ondertussen blijkt het ’Hema-meisje’ helemaal niet zo onschuldig te zijn, want twee dagen na het ontvangen van de excuusbloemen werd ze betrapt tijdens haar rooftocht in een Haagse vestiging van het Zweedse mode-imperium H&M. De daad werd vastgelegd op camera’s.

Vanwege de jonge leeftijd van de dievegge blijft het bij een alternatieve straf via Bureau Halt. In de wandelgangen van het stadhuis werd gisteren de suggestie gedaan om haar een taakstraf te geven bij het warenhuis dat ze in verlegenheid heeft gebracht.