Nieuws
995512
Nieuws

Hema schrapt 65 arbeidsplaatsen

Winkelbedrijf Hema gaat in Nederland 65 banen schrappen als gevolg van aanhoudende moeilijke marktomstandigheden. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

De arbeidsplaatsen verdwijnen op het hoofdkantoor, bij de bakkerijen en in het distributiecentrum. ,,Het jaar 2013 was opnieuw een uitzonderlijk slecht jaar voor de Nederlandse non-food detailhandel veroorzaakt door met name het afnemend aantal winkelbezoekers in binnensteden, laag consumentenvertrouwen en nog geen structureel herstel op de woningmarkt'', aldus de Hema.

De onderneming voorziet dat de operationele winst over 2013 meer dan 10 procent lager uitpakt vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet daalde het afgelopen jaar met ruim 5 procent tot 1,53 miljard euro. ,,Verkopen in onze Nederlandse winkels zijn achtergebleven bij vorig jaar en de winstgevendheid stond onder druk'', stelt de onderneming.

De winkels in het buitenland, met Frankrijk voorop, presteerden vorig jaar juist beter dan het jaar daarvoor. De Hema heeft in Nederland ongeveer 9000 mensen in dienst.