Nieuws/Buitenland
995523
Buitenland

Toeristen Egypte voor aanslagen gewaarschuwd

De islamitische terreurgroep Ansar Bayt al-Maqdis heeft toeristen in Egypte gewaarschuwd het land voor vrijdag te verlaten. Anders lopen zij het risico het slachtoffer van een aanslag te worden.

De groep, die opereert vanuit de Sinaï, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag zondag op een toeristenbus in de Sinaï. Drie Zuid-Koreanen en de Egyptische bestuurder van de bus kwamen om. De groep heeft de waarschuwing op Twitter geplaatst. Op zijn website staat die niet, maar de Twitteraccount van Ansar al-Maqdis is in het verleden betrouwbaar geweest.

Ansar al-Maqdis geldt als de actiefste terreurbeweging in Egypte. De groep wijst de interim-regering in het Arabische land af.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag raadt iedereen af om naar de Sinaï te reizen. „Het geweld in de Sinaï is in de afgelopen maanden geëscaleerd en de situatie is er niet veilig voor reizigers”, aldus het departement. Een woordvoerder voegt eraan toe: „Zulke dreigingen hebben absoluut onze aandacht. Als we vinden dat een reisadvies moet worden aangepast, passen we het aan.”