Nieuws/Binnenland
995560
Binnenland

Werkgelegenheid uitzendkrachten groeit verder

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in januari met 3 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Uitzendbedrijven zagen hun omzet met 4 procent stijgen. Dat meldde de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag.

In de eerste 4 weken van dit jaar nam het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren in administratieve sectoren met 9 procent toe in vergelijking met januari 2013. In de technische sectoren nam het werk voor uitzendpersoneel met 3 procent toe. In de industrie zakte het aantal uitzenduren met 1 procent.

De uitzendmarkt toont sinds het najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.

De groei van het begin van dit jaar is de sterkste sinds de laatste weken van 2011. Vorig jaar was er gemiddeld 3 procent minder werk voor uitzendkrachten dan in 2012.

Herstel op de uitzendmarkt wordt gezien als een vroege indicator voor een opleving van de hele arbeidsmarkt. De werkloosheid in Nederland liep in december nog op tot 8,5 procent van de beroepsbevolking. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt donderdag de stand van de werkloosheid in januari.