Nieuws
995564
Nieuws

Hier komen wereldleiders tot rust

Waar gaan wereldleiders met vakantie? We zijn snel geneigd te denken aan de meest luxe, tropische oorden maar dat valt tegen. Dit zijn volgens cntraveler.com de meest favoriete plekken waar koningen, prinsen, presidenten en andere staatshoofden hun verlof doorbrengen.

Barack Obama, president VS

Martha's Vineyard

's Lands eerste familie heeft al meerdere uitjes gemaakt naar Martha's Vineyard gedurende Obama's presidentschap. Op het eiland verbleven ze graag op de Blue Heron Farm in Chilmark, totdat het gebouw in 2011 werd verkocht aan de architect Norman Foster. Afgelopen zomer koos de presidentiële familie voor een kleiner verblijf maar wel met een zwembad en uitzicht over de Atlantische Oceaan.

First Lady Michelle Obama

Dublin

Michelle Obama nam haar twee dochters in 2013 mee naar Dublin waar ze in het chique Shelbourne Hotel verbleven, Trinity College bezochten en U2-zanger Bono, zijn vrouw en zoons ontmoetten tijden een lunch in een pub.

 

 

John Key, premier Nieuw-Zeeland

Hawaii

Hawaii heeft een bijzondere plek in het hart van president Obama. Toen hij daar was in januari sloeg hij een balletje met de minister-president van Nieuw-Zeeland John Key op de Kaneohe Klipper Golf Course. Key heeft een eigen vakantiehuisje in de 'Aloha State'.

 

 

Prins Charles

Graubünden, Zwitserland

Terwijl Will en Kate voorpaginanieuws waren met hun bezoekje aan Singapore, kiest vader prins Charles voor skidorp Klosters in het Zwitserse Graubünden. De prins komt hier al meer dan dertig jaar om te skiën, vaak vergezeld door zijn twee zoons. Camilla laat vaak verstek gaan, zij is niet zo gek op wintersport.

 

 

David Cameron, premier Groot-Brittanië

Cornwal

De minister-president van Groot-Brittannië David Cameron houdt in tegenstelling tot landgenoot prins Charles meer van het warme weer. Afgelopen jaar werd hij samen met zijn vrouw Samantha gespot op Polzeath Beach in Cornwall, Zuid Engeland.

 

 

François Hollande, president Frankrijk 

Versailles

De Franse president François Hollande houdt zo veel van Cannes dat hij al drie vakantiehuisjes in de stad zelf en de omgeving heeft. Vorig jaar augustus echter bleef hij dichter bij huis en hield hij vakantie in het Pavillon de la Lanterne; een groot landgoed met privétoegang tot de tuinen van Versailles.

 

 

Koning Juan Carlos I, Spanje

Mallorca

Koning Juan Carlos en koningin Sofia gaan elke zomer naar Mallorca en spenderen daar hun tijd in hun eigen Marivent Palace in Palma de Mallorca. Het paleis kun je zien vanaf het strand en kijkt uit over de zee, waar de koning elk jaar augustus deelneemt aan jachtwedstrijden. 

 

 

Stephen Harper, premier Canada

Gatinau

Net als degenen voor hem, maakt de Canadese premier Stephen Harper gebruik van Harrington Lake (of Lac Mousseau); een landgoed in Quebec's Gatineau Park, dat als officiële zomerwoning dient voor de minister-president. Vaak ontvangt hij daar andere wereldleiders, zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de hertog en hertogin van Cambridge.

 

 

Koningin Rania van Jordanië

Aqaba

Ook al dineert koningin Rania met de Sarkozys in Zuid-Frankrijk en ontmoet ze de paus in Vaticaanstad, haar favoriete plek om te ontspannen ligt dichter bij huis. Onlangs postte ze een foto op Instagram waar ze op schreef: ,,Elf jaar op rij en Aqaba is nog steeds mijn favoriete familieplek op aarde."

 

 

Vladimir Poetin, president Rusland

Sotsji

President Poetin was al een groot fan van Sotsji, een resort aan de Zwarte Zee, voordat het de Olympische Spelen kreeg toegwezen. Ook andere Russische leiders, zoals Joseph Stalin, kwamen er graag. Poetin is een geavanceerde skiër en heeft alle olympische skipistes, zoals van het Krasnaya Polyana Alpine Ski Centre, persoonlijk gekeurd.