Nieuws/Binnenland
995612
Binnenland

Aangifte tegen kandidaat-raadslid

Een kandidaat-raadslid uit Bergen op Zoom is maandag in opspraak geraakt. Dennis H. wordt beschuldigd van stalking.

De ex van H. heeft aangifte gedaan tegen de 30-jarige man, die vijfde staat op de kandidatenlijst voor de VVD in de Brabantse gemeente. Hij zou haar vele sms’jes en e-mails hebben gestuurd en haar vaak hebben gebeld.

H. zou gedreigd hebben de vrouw en haar anderhalf jaar oude dochtertje iets aan te doen, meldt BN De Stem. De vrouw wordt naar eigen zeggen al jaren lastiggevallen door de man. Hij zou het niet kunnen verkroppen dat zij hem in mei 2010 heeft verlaten voor een ander.

Het Openbaar Ministerie in Breda beslist mogelijk nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart of zij vervolging instelt. H. wil niet reageren. "Ik begrijp dat ik als raadslid onder een vergrootglas lig, maar zolang dit dossier bij het OM in behandeling is, zeg ik niets."

De VVD houdt ondertussen alle vertrouwen in H. VVD-fractievoorzitter in Bergen op Zoom Gertjan Huismans noemt de zaak ’een vervelende persoonlijke kwestie’. “Naar wat ik begreep, kan ieder van ons dit overkomen. Hij heeft er een ander verhaal tegenover staan.” Wat H.’s kant van het verhaal is, wil Huismans niet zeggen. Wel wil hij kwijt geen reden te zien H. niet te vertrouwen. “We kunnen niet op de zaken vooruitlopen. Zowel de VVD-fractie als het VVD-bestuur staat achter hem.”