Nieuws/Binnenland
995618
Binnenland

Problemen in Deventer door kabelbreuk

Een groot deel van Deventer zit sinds vanmiddag zonder vaste telefonie, digitale televisie en internet door een kabelbreuk in een 'meeraderige' kabel. Ook waren er problemen met de pinautomaten in de stad.

In de Bagijnenstraat wordt hard gewerkt om de kabel te vervangen. De storing zal nog een aantal uur duren. Het vervangen van de kabel met een grote hoeveelheid losse kabeltjes zal erg veel tijd in beslag nemen.

„Het herstellen van het KPN-netwerk in Deventer gaat geleidelijk”, meldde de gemeente maandagavond op Twitter. Volgens de KPN-woordvoerder zijn tientallen mensen bezig de problemen op te lossen en zullen de eerste aansluitingen in de nacht van maandag op dinsdag weer gebruik kunnen maken van de diensten. „Voor enkelen kan het tot woensdag duren”, vulde hij aan. De gemeente adviseerde eerder al om te zorgen dat mobiele telefoons goed opgeladen is.

Gedupeerde klanten kunnen een klacht indienen bij KPN, maar hoe de schade eventueel wordt gecompenseerd kan de woordvoerder niet zeggen. „De reparatie heeft nu onze prioriteit.”

De weg waaronder de gebroken kabel ligt, is afgesloten in verband met de reparatie.