Nieuws/Binnenland
995637
Binnenland

OM in beroep tegen milde straf raadslid Van Doorn

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de milde straf voor het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn. De rechtbank in Den Haag legde de tot de islam bekeerde ex-PVV’er een boete op van duizend euro.

De rechter veroordeelde de politicus afgelopen vrijdag voor verboden wapenbezit, wiethandel aan minderjarigen en het lekken van geheime stukken. Naast een geldboete kreeg hij een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur.

 De officier van Justitie wilde ook graag dat Van Doorn zou worden bestraft voor het stelen van de geheime stukken en het binnendringen van het stadhuis met een valse sleutel. Maar de rechter sprak de lijsttrekker van de Partij van de Eenheid vrij op dit onderdeel.

Het OM is het daar niet mee eens en tekent daarom beroep aan. „We hebben op dit punt inhoudelijk een andere visie dan de rechtbank”, stelt een zegsvrouw. Justitie eiste een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Van Doorn zelf liet vrijdag al weten dat een sponsor van zijn politieke partij de boete wil betalen.