Nieuws/Binnenland
995649
Binnenland

Criminele spijtoptant verhoord over afspraken

De advocaten in een grote Tilburgse drugszaak krijgen de kans om de criminele spijtoptant Alain S. te horen over afspraken die zijn gemaakt met de politie in ruil voor zijn onthullende verhaal. De rechtbank in Breda heeft dat maandag bepaald.

Crimineel Alain S. (44) stapte bijna 2 jaar geleden het politiebureau binnen omdat hij werd bedreigd en verlinkte al zijn criminele vrienden en een groot deel van de Tilburgse onderwereld.

Over de afspraken die er zijn gemaakt met de politie, bestaat veel onduidelijkheid. S. wordt een bedreigde getuige genoemd maar is dat officieel niet. Hij is zelf verdachte, maar wordt wel door de politie beschermd.

Misleid

De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) beloofde hem een nieuwe start en identiteit maar na zei na 3 dagen dat zijn verhaal onvoldoende was voor een deal. Alain S. zegt dat hij is misleid en misbruikt. Hij wil dat zijn verklaring niet meer wordt gebruikt.

Advocaat Gerwin van Doveren legde maandag uit dat hij de uitleg van S. wil gebruiken om later ook politiemensen, officieren van justitie en wellicht de hoofdofficier van justitie te verhoren over de afspraken.

Hennep

In totaal worden 17 mensen verdacht van jarenlange hennepteelt. Het gaat om leden van een Tilburgse familie, maar ook om elektriciens en makelaars.