Nieuws/Binnenland
995678
Binnenland

Straat langs woning Borst vrijgegeven

De Ruysdaellaan in Bilthoven, de straat waarin oud-minister Els Borst woonde, is maandag vrijgegeven door de politie. De straat was sinds de vondst van het lichaam van de minister van staat vorige week maandagavond afgesloten met hekken en linten wegens het politieonderzoek. Het huis en de tuin gelden nog steeds als een zogenoemde plaats delict en blijven daarom ontoegankelijk, zei een politiewoordvoerder maandag.

De ME heeft zondag „van alles” uit twee bospercelen vlakbij het huis in Bilthoven gehaald. Forensische rechercheurs zijn druk aan het werk om te onderzoeken of er iets is gevonden dat een aanwijzing kan zijn in het onderzoek naar de dood van de 81-jarige politica.

Het rechercheteam werkt met ongeveer 30 mensen op volle sterkte door aan de zaak. De minister van staat werd vorige week maandagavond dood in de garage van haar huis aan de Ruysdaellaan gevonden, maar het is nog niet duidelijk wanneer ze precies om het leven is gebracht. „En als we dat wel wisten, gaan we het niet vertellen omdat het onderzoek daardoor in gevaar kan komen.”

Borst is zaterdag 8 februari voor het laatst levend gezien toen ze van het D66-congres in Amsterdam vertrok. Ze is afgelopen zaterdag in besloten kring begraven.

Els Borst staat als lijstduwer op de kieslijst van D66 in De Bilt, de gemeente waar ze woonde. Haar naam kon niet meer worden verwijderd. De gemeente De Bilt laat weten dat stemmen op Borst zullen gelden als een stem op D66.