Nieuws
995707
Nieuws

Google neemt bedrijf achter geluidslogin over

Softwarereus Google heeft het Israelische bedrijf SlickLogin overgenomen. Deze heeft een methode ontwikkeld waarmee het inloggen in online diensten beter beveiligd wordt.

De methode is een variant op het al bekende 'two factor authentication'. Hierbij wordt naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een extra code gevraagd. Veel banken maken bijvoorbeeld gebruik van deze methode, waarbij een extra apparaat de code in kwestie genereert. Hiermee is het niet mogelijk om met alleen een wachtwoord een profiel te kapen.

Het probleem is echter dat deze inlogmethode niet erg gebruikersvriendelijk is omdat het extra moeite vereist. De variant van SlickLogin verzacht deze pijn omdat het geen extra code vereist. In plaats daarvan moet de gebruiker via de bijbehorende smartphone-app een niet door mensen te horen geluid afspelen bij de microfoon van de pc. Deze wordt opgevangen en geldt als tweede authenticatie. Overigens is het ook mogelijk om het wachtwoord helemaal over te slaan en enkel het geluid te gebruiken.

Het ziet er naar uit dat Google de techniek wil inbouwen in zijn eigen inlogmethodes. Het bedrijf biedt al de dubbele authenticatie middels een smartphone-app waarmee een code gegenereerd wordt. De kans is groot dat de SlickLogin-versie hierin wordt geïntegreerd.