Nieuws
995711
Nieuws

Wat al in uw vooraf ingevulde belastingaangifte staat

De jaarlijkse belastingaangifte is voor veel mensen een lastig karwei. De Belastingdienst probeert het hen iets gemakkelijker te maken door de aangifte grotendeels al in te vullen. Wat staat er al in uw vooringevulde aangifte?

U hoeft steeds minder in te vullen bij uw belastingaangifte. De Belastingdienst krijgt gegevens van werkgevers, overheidsorganisaties en banken. U kunt er voor kiezen om al deze gegevens in te laten vullen in het aangifteprogramma. Dit kunt u doen op deze website van de Belastingdienst. 

Wel controleren

Het is belangrijk om de vooraf ingevulde gegevens wel goed te controleren in uw administratie. Kijk of cijfers kloppen en welke gegevens ontbreken. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek in februari dat bij 1 op de 10 mensen de gegevens niet volledig kloppen.

 

Nieuw in uw vooraf ingevulde aangifte

In de aangifte over 2012 vullen ze voor het eerst de volgende gegevens in:

- tegoeden op uw bankrekeningen (ook in het buitenland)- leningen en schulden- premies arbeidsongeschiktheidsverzekeringen- waarde effectenportefeuilles- ontvanger persoonsgebonden budget- buitenlandse pensioenen

 

Eerder vulde de Belastingdienst deze gegevens al in:

- uw burgerservicenummer en die van echtgenoot, samenwonende en/of kinderen- loon, arbeidskorting en loonheffing- pensioen- uitkeringen- studiefinanciering- WOZ-waarde van uw eigen woning- heffingskortingen- hypotheekgegevens- informatie over voorlopige aanslag- dividendbelasting