Nieuws
995724
Nieuws

Met deze tips ben jij om te zoenen

Het aftellen naar de jaarwisseling is begonnen en dat betekent dat er binnenkort weer massaal gezoend wordt. Allemaal erg leuk, die nieuwjaarspakkerds, maar wat als je last hebt van een stinkadem? VROUW geeft tips waarmee je zo snel mogelijk van die slechte ademgeur af komt!

Zodra de klok met oud en nieuw twaalf uur slaat, is het tijd voor de beruchte nieuwjaarszoenen. Maar niet voor iedereen is deze traditie een pretje. Uit onderzoek van CB12 blijkt namelijk dat driekwart van de Nederlanders zich minder zelfverzekerd voelt door een slechte adem en hierdoor een ander niet durft te zoenen. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Met deze trucjes staan ze voor jouw nieuwjaarskus in de rij!

Weet wat je eet

Oudejaarsavond staat niet alleen in het teken van gezelligheid, maar ook van veel en lekker eten. Staat er een maaltijd met knoflook, uien, kool of vis op de planning? Schuif dat dan maar snel weer terug de kast in! Tenzij je de rest van de avond iedereen op afstand wil houden natuurlijk. Kun je je toch niet inhouden? Kauw dan na je maaltijd op een stengel peterselie of munt.

Drink veel water

Drinken, drinken, drinken: dat is dé oplossing tegen een stinkadem. En nee, dan hebben we het niet over die glazen wijn, maar over zuiver water. Veel water zorgt ervoor dat je lichaam én dus ook je mond wordt gezuiverd van bacteriën. Bye bye, stinkgeurtjes.

Poetsen en flossen

Heel ouderwets, maar ‘oh zo’ effectief: poetsen en flossen. Maar dat werkt natuurlijk alleen als je het grondig én met regelmaat doet. Poets dus niet alleen je tanden, maar ook je tong. En flos bij voorkeur na elke maaltijd.

Drink zuivel

Niet alleen water, maar ook zuivel zoals melk en yoghurt bestrijden de vieze geurtjes. Met de neutraliserende werking van zuivel hoef jij je alles behalve zorgen te maken over dat beruchte jaarlijkse zoenmoment.

Spoelen maar!

Heb je snel even iets nodig waarmee je weer lekker uit je mond gaat ruiken? Spoel dan je mond met mondwater of neem snel nog een suikervrij mintkauwgumpje. Let op: sla de pepermuntjes over. De suikers in pepermunt voeden de bacteriën in je mond waardoor je last blijft houden van de stank. Wil je iets bij de hand hebben voor het geval dat? Stop dan een flesje mondspray in je tas. En zoenen maar!