995797
Binnenland

Dagrecept 10-12-12

Zoete prei met geitenkaas

Nota bene  de Rotterdamse vleeshandelaar Jack van Messel gaf mij in de ene hand een biefstukje en in de andere een gigantische loodplak. Dat was het gewicht aan co2 dat mijn biefstukje had gekost. Daar gaan we nog een verhaal over maken. Je mag best weten dat ik ter plekke één vleesdag in de week overwoog ipv  maar één vegetarische dag. Wat is dat schrikken, dat enorme gewicht tegenover dat biefstukje. Overigens, als een varken restjes eet en zo, dan denk ik er weer heel anders over.

Nodig:

  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 10 stengels jonge prei
  • 2 eetl grove mosterd
  • 300 gr zachte geitenkaas
  • 20 gr walnoten
  • Boter, walnotenolie.
  • Zout.

Nota bene  de Rotterdamse vleeshandelaar Jack van Messel gaf mij in de ene hand een biefstukje en in de andere een gigantische loodplak. Dat was het gewicht aan co2 dat mijn biefstukje had gekost. Daar gaan we nog een verhaal over maken. Je mag best weten dat ik ter plekke één vleesdag in de week overwoog ipv  maar één vegetarische dag. Wat is dat schrikken, dat enorme gewicht tegenover dat biefstukje. Overigens, als een varken restjes eet en zo, dan denk ik er weer heel anders over.

Uit ‘Van Eigen Erf’ pikte ik dit recept: Borstel de aardappels schoon, haal de pitten er uit, snij in stukken en kook in de schil gaar. Was de prei en halveer zowel in de lengte als in de breedte. Zet op met een klont boter en het aanhangende water in een ruime pan. Deksel er op, laat stoven, kwartier is meestal genoeg.  Regelmatig even draaien, eventueel drupje water erbij, beetje spelen. Wat zout er over en de mosterd erbij. Verwarm de oven vast op 200 oC en snij de aardappels in plakken op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verkruimel er de helft van de geitenkaas over. Leg daarop de prei,  en de walnoten. Verkruimel daar de rest van de kaas over.  Overgiet met wat walnotenolie en schuif nog 20 minuten in de oven. Zoete prei heb je dan. Waanzinnig lekker.

 

Meer recepten op www.etenengenieten.nl