Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Even wat rust tussendoor, citroensoep  

Even wat rust tussendoor, denk ik zo. Frisse smaken, want we duiken zo weer de oliebollen is en daar kan je alles van zeggen behalve fris. Bak je trouwens nog zelf je oliebollen? Heb je de ultieme tip, stuur me nog even, direct via  wilbrink@telegraaf.nl dan kan die zaterdag op maandag nog mee hier op de pagina. Tip van mij, alvast, citroenrasp in het beslag. Heerlijke smaak.

Nodig:

  • 1 l vleesbouillon
  • 75 gr basmatierijst
  • 1 sjalot, gepeld, gesnipperd
  • 1 ei
  • ½ bosje peterselie, fijngesneden
  • 2 takjes koriander, fijngesneden
  • 250 gr lamsgehakt
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 2 eiwitten
  • 2 eidooiers
  • 1 citroen

Even wat rust tussendoor, denk ik zo. Frisse smaken, want we duiken zo weer de oliebollen is en daar kan je alles van zeggen behalve fris. Bak je trouwens nog zelf je oliebollen? Heb je de ultieme tip, stuur me nog even, direct via  wilbrink@telegraaf.nl dan kan die zaterdag op maandag nog mee hier op de pagina. Tip van mij, alvast, citroenrasp in het beslag. Heerlijke smaak.

Nu vlug naar vandaag. Snipper de sjalotjes, en voeg toe aan het gehakt. Kneed het gehakt samen met de peterselie, koriander, de helft van het ei, zout en peper.  Maak er mooi balletjes van en haal die even door wat bloem. Zet een liter vleesbouillon op. Doe er de rijst in een klein kwartier gaar worden. Heb je ouderwetse rijst, niet voorgestoomd, als die nog bestaat, dan 25 minuten.  Voeg de laatste tien minuten de balletjes toe en laat zachtjes meekoken. Klop nu eiwitten mooie stijf, klop het eigeel los en schep eiwit en eigeel weer door elkaar. Pers de citroen uit en doe het sap bij het ei, 2 dl van de soep bij het eimengsel doen, rustig aan, even scheppen en dan al het ei zachtjes in de hete soep gieten.  Je hebt vast nog wat peterselie over om mee te garneren. Geef er zuurdesem brood bij.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl