Nieuws/Binnenland
995820
Binnenland

'Verliezen op 3 duizendste seconde absurd'

Koen Verweij mist het goud op 0,003 seconde. Te belachelijk voor woorden, aldus Kees de Vries uit Maasdam. "Dit heeft niets meer met (h)eerlijke sport te maken, maar met overdreven wetenschappelijke tijdmeting." Hij vindt dat er een grens getrokken moet worden bij hele seconden.

De Polen 'pikken' niet alleen onze banen af, maar nu ook nog 'ons' goud op de 1500 meter (geintje). Ik feliciteer Brodka, maar het moet niet gekker worden…. Koen Verweij mist het goud op 0,003 seconde. Te belachelijk voor woorden. Dit heeft niets meer met (h)eerlijke sport te maken, maar met overdreven wetenschappelijke tijdmeting. Dit staat niet meer in verhouding met de Olympische gedachte.

 Waar hebben wij het over, waar ligt de grens? Als het zo doorgaat heeft men straks een microscoop nodig om een overwinnaar aan te wijzen. Afschaffen die stupide doorgeschoten regel. Er moet een grens getrokken worden bij hele seconden, dan maar 2 gouden plakken, wat veel leuker en meer voldoening geeft voor schaatsers en toeschouwers dan het onbegrijpelijke zenuwslopende hogeschool gemillimeter op de finish lijn.

Er wordt al gezeurd dat de rijder in de buitenbaan t.o.v. het startpistool in het nadeel is, omdat het startschot hem 0,001 seconde later bereikt dan de rijder in de binnenbaan t.o.v. het startpistool. Dat zou gecompenseerd moeten worden. Hoe gek wil je het hebben?

Nu is Nederland wereldheerser op het schaatsgebied. Andere schaatsnaties slijpen de messen al. Speciale taskforces worden opgericht om Nederland even op haar plaats te wijzen…. Ik heb intens genoten van  de prestaties van onze schaatsers, het Koningshuis en weet niet hoe ik ze kan bedanken voor de prachtige momenten. Ik zou de schaatsers kunnen voordragen voor een lintje, maar dak krijgen ze ongetwijfeld al…..

Chapeau, hulde kampioenen, ook als je geen prijs hebt gehaald…."

Vindt u het idioot dat iemand kan verliezen op 3 duizendste seconde of is dat het spel zoals het gespeeld moet worden?