Nieuws
995833
Nieuws

Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival

Tim Fransen mag zich de grote winnaar van de 36e editie van het Leids Cabaret Festival noemen. Hij sleepte met zijn voorstelling ’Het failliet van de moderne tijd’ in de Leidse Schouwburg op overtuigende wijze zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht. Hij gaf daarmee de andere finalisten Maud Vanhauwaert en Bart Melief het nakijken.

Fransen is alles behalve een beginner en dat was duidelijk terug te zien in zijn optreden. De 25-jarige Amsterdammer won in 2007 al de jury- en de publieksprijs van het AKF Comedy Concours. Daarnaast ging hij er in 2010 bij het Amsterdams Studenten Cabaretfestival ook met beide prijzen vandoor. Sinds 2011 is hij bovendien lid van de Comedytrain, treedt hij regelmatig op in comedyclub Toomler, werkte hij mee aan programma’s als ’Panache’ en ’Dit Was Het Nieuws’ en schreef hij samen met Theo Maassen diens eerste oudejaarsconference.

Volgens de jury van het Leids Cabaret Festival is Tim Fransen een  intelligent cabaretier die de pretentieuze titel van zijn cabaretvoorstelling helemaal waar maakt. Het juryrapport meldt verder: ’Hij neemt de tijd om te vertellen. Hij plaatst zijn grappen met een uitstekend gevoel voor timing. Waar veel kandidaten bleven hangen in losse grappen, weet hij zijn grappen te verweven tot een coherent geheel. Zijn grappen staan in dienst van zijn boodschap en in deze is hij waarachtig. Zijn presentatie is goed: Tim bespeelt met gemak de hele zaal, ook de achterste rijen van het balkon neemt hij moeiteloos mee'.

De jury ziet dan ook volop mogelijkheden voor deze scherpe, intelligente, zorgvuldige en bovendien muzikale cabaretier. En daarmee treedt hij wellicht in de voetsporen van eerdere winnaars van het festival, zoals Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries en Sara Kroos