Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Runderstew met wortels

Goed het vlees hebben we in flinke dobbelstenen. De uitjes, echt kleintjes of sjalotjes schoongemaakt. Nu eerst bloem en zout mengen en haal daar het vlees door. De boter staat mooi bruin net uitgebruist te wachten op het vlees, bak het bruin. Giet het water bij de jus en de wijn en de citroen, laurier, peper en kruidnagel. Zet op een laag pitje om twee uur te stoven.

 

  • 500 gr runderschouderstuk in blokjes
  • bloem
  • 1 theel zout
  • 30 gr boter
  • 2 ½ dl water
  • ½ l rode wijn
  • 1 citroenschil
  • 1 blaadje laurier
  • ½ theel zwarte peper
  • 2 kruidnagels
  • 10 kleine uitjes
  • 500 gr wortelen

Goed het vlees hebben we in flinke dobbelstenen. De uitjes, echt kleintjes of sjalotjes schoongemaakt. Nu eerst bloem en zout mengen en haal daar het vlees door. De boter staat mooi bruin net uitgebruist te wachten op het vlees, bak het bruin. Giet het water bij de jus en de wijn en de citroen, laurier, peper en kruidnagel. Zet op een laag pitje om twee uur te stoven.

Dan  de uitjes, heel, en de wortels, stukjes natuurlijk , erbij.  En nog een uur laten staan. Nu hebben we iets heel bijzonders. Je schept het vlees er uit. En je bindt de saus nog even met wat bloem. Even hoog opzetten. Dan serveer je deze heerlijke schotel met puree of lekker gebakken aardappels. Een frisse salade past er prachtig bij. Het mooie zijn de warme smaken om het vlees in de saus.  Begint een klein beetje kouder te worden toch? Denken jullie aan je mooiste winterrecept? Ik wil ze graag hebben. wilbrink@telegraaf.nl 

Meer recepten op www.etenengenieten.nl