Nieuws
995849
Nieuws

'Apple heeft interesse in Tesla'

IPhone-producent Apple neemt constant kleine technologiebedrijfjes over, maar zou volgens geruchten nu interesse hebben in een groter doelwit: autofabrikant Tesla. De Amerikaanse krant The San Francisco Chronicle stelt dat het hoofd van de overnamedivisie van Apple al gesprekken heeft gevoerd met Tesla-directeur Elon Musk.

Het zou één van de grootste overnames van Apple ooit zijn, al kan het bedrijf het prima betalen. De gadgetgigant heeft meer dan $160 miljard aan cash op de bank staan, terwijl Tesla op de beurs zo'n $24 miljard waard is. Toch denken analisten dat het eerder om een verregaande samenwerking zou gaan, omdat de autoproducent dankzij steun van investeerders zich tegen een overname door Apple kan afzetten.

Tesla en Apple hebben veel gemeen als het gaat om de filosofie achter de bedrijfsvoering. Beide maken relatief duren producten, maar staan bekend als innoverend en sterk op het vlak van design. De wagenfabrikant heeft er zelfs een handje van om Apple-werknemers te kapen, zoals marketingtopman George Blankenship.

Naast Tesla zou Apple ook in gesprek zijn met bedrijven en overheidsorganisaties omtrent gezondheidsgadgets. Ondermeer Basis Science, dat een gezondheidstracker heeft uitgebracht, zou op het verlanglijstje van de iPhone-producent staan. Daarnaast zou het in gesprek zijn met de Food and Drug Administration, de overheidstak die gaat over het toelaten van medische apparatuur op de markt. Het onderwerp van deze gesprekken is echter niet bekend.