Nieuws/Binnenland
995858
Binnenland

EVENEMENT

Lezing over wereldreis voor kankeronderzoek

Zeezeiler Luc Overtoom houdt aanstaande woensdag 19 februari een lezing in de Sociëteit de Amstelzaal in Amsterdam over zijn geplande zeereis van 33.000 zeemijlen waarmee hij  € 1,5 miljoen euro op te brengen.

Op 24 juni aanstaande vertrekt hij voor twee jaar met als doel onderzoek op maat naar kanker in het VUmc Cancer Center in Amsterdam mogelijk te maken. De reis is een hommage aan zijn overleden vrouw Trudy en dient verder om zoveel mogelijk geld op te halen voor het wetenschappelijk onderzoek naar volksziekte nummer een.

Onderzoek

,,Ik zeil in totaal 33.000 mijl en hoop met elke mijl vijftig euro bij elkaar te varen voor het onderzoek naar kanker'', aldus Overtoom.  Tegen betaling kunnen donateurs een etappe meezeilen, of ze kunnen een bedrag schenken door zeemijlen te sponsoren.  Luc Overtoom betaalt de reis zelf, dus al het geld dat wordt opgehaald, komt terecht bij het onderzoek naar kanker.

Vrouw verloren

Toen Luc Overtoom in 2011 zijn vrouw verloor aan kanker, was zij veertien jaar in behandeling geweest in het VUmc Cancer Center Amsterdam. Overtoom is vol lof over de behandeling en zorg door de mensen van CCA en wil wat terugdoen. ,,Het is een teken van waardering en dank voor de fantastische wijze waarop Trudy is behandeld door de medici en het verplegend team van VUmc CCA.''

Meer informatie zie de Amstelzaal.