Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Broccoli in rode curry

Heel simpele gerechten op de site ‘feestelijkvegetarisch.nl’.  Gelukkig weten we dat simpel nu juist vaak het beste is. Meteen aan het werk maar.

Nodig:

  •  6 eetlepels rode curry
  •  750 ml kokosmelk
  •  300 gram haricot verts
  •  450 gram broccoli
  •  400 gram babymaïs
  •  100 gram pinda’s
  •  3 eetlepels sojasaus
  •  15 gram verse koriander
  •  5 gram verse basilicum,
  • 300 gram pandan rijst
  •  oosterse roerbakolie

Heel simpele gerechten op de site ‘ feestelijkvegetarisch.nl’.  Gelukkig weten we dat simpel nu juist vaak het beste is. Meteen aan het werk maar. Hak de pinda’s met een stevig mes in stukken en rooster deze in een koekenpan zonder boter of olie. Zo nu en dan omroeren, tot de pinda’s bruin beginnen te verkleuren. Leg de geroosterde pinda’s apart.

 Kook de rijst gaar in ruim water met een beetje zout. Laat na het afgieten nog 10 minuten staan met de deksel op de pan. Verhit intussen wat oosterse roerbakolie in de wok en voeg naar smaak circa 6 eetlepels van de rode curry pasta (die van Fair Trade is erg lekker) toe (meer voor een pittiger gerecht). Verhit de curry al roerende en voeg dan de kokosmelk en de sojasaus toe. Was de groente. Snijd de broccoli in roosjes, verwijder de uiteindes van de haricot verts, en snijd de babymaïs in de lengte en overdwars in vieren. Voeg de groente toe en laat al roerende 10 minuten bakken in de currysaus op hoog vuur. Snipper de koriander en basilicum. Strooi bij het serveren de kruiden en de geroosterde pinda’s over de groentencurry. 

 

 

 

Meer recepten op www.etenengenieten.nl