995885
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Nasi tegen de regen  

Zo, de laatste dag van de eerste maand van 2013 alweer. Merkwaardige dagen. Nu zitten we opeens heel intens op de lente wachten terwijl het best nog heel winters kan worden. Wintereten is gemakkelijk, warme regen eten? Regen eten vraagt wat droogs thuis. Droog eten? Ja, nasi natuurlijk.

Nodig:

  • 400 gr rijst
  • 1 flinke ui (fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 3 eetl plantaardige olie
  • 200 gr varkensvlees
  • 1 theel trasi bakar
  • 1 theel gemalen ketoembar
  • 1 theel laospoeder
  • 1 theel sambal oelek
  • 100 gr diepvries doperwten
  • takje selderij, fijngesneden
  • ketjap asin

Zo, de laatste dag van de eerste maand van 2013 alweer. Merkwaardige dagen. Nu zitten we opeens heel intens op de lente wachten terwijl het best nog heel winters kan worden. Wintereten is gemakkelijk, warme regen eten? Regen eten vraagt wat droogs thuis. Droog eten? Ja, nasi natuurlijk. Dus opgetogen naar de super. Belachelijk. Wat een rommel allemaal. Conimex bovenaan, die betalen flink voor de vakken. Alle andere merken hadden straf en stonden links en rechts verdwaald en verder alleen het huismerk. Dat is geen echte keuze.

Dan maar weer De Authentiek Indische Keuken van Lonny Gerungan. Gewoon nasi goreng. Gebakken eitje erbij, wat augurken, potje sambal op tafel en je doet gewoon of het buiten tropische regen is. Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Bak het vlees gaar in de olie in de wadjan. Schep het er uit en snij fijn. Fruit de ui en de knoflook in 5 minuten lichtbruin, voeg trasi, ketoembar, laos en sambal toe. Schep het vlees erdoor en de doperwten. Laat vijf minuten sudderen. Nu wordt de smaak namelijk gemaakt. Als laatste de rijst, lekker bakken, tot alles goed warm is, scheutje ketjap en het fijngesneden selderie er door. Op tafel. Heerlijk droog eten. 

 

 

 

Meer recepten op www.etenengenieten.nl