Nieuws/Binnenland
995904
Binnenland

Wondere wereld van chocolade

Hier kan de ware liefhebber zijn chocolade hart ophalen! Tijdens het festival in Het Scheepvaartmuseum op zaterdag 29 en zondag 30 maart komen chocoladeliefhebbers en de beste chocolademakers samen. Je proeft, ruikt en ziet chocolade van de allerbeste kwaliteit.

Een speciale rol is weggelegd voor chocolade gemaakt van fine or flavour en duurzame cacao. Chocolademakers uit binnen- en buitenland vertellen over de speciale kwaliteiten en de herkomst van hun producten, maar ook hoe deze bijdragen aan positieve veranderingen in de omgeving- en levensomstandigheden van cacao boeren. Alles wat je wilde weten over de wondere wereld van chocolade leer je hier.

Tijdens het Chocoldade Festival kom je de buitengewone eigenschappen van goede cacao te weten en ontdek je de ruime variëteit aan smaken. Er bestaan maar liefst 700 verschillende aroma’s. Net als in wijn en koffie, zijn er aroma’s zoals bloemen, fruit, kruiden en noten terug te vinden in betere chocolade. Praat mee over fair trade en andere onderwerpen, en ontdek allerlei soorten duurzame chocolade.

Speciaalzaken en chocolaterieën presenteren een keur aan goede chocolade in vele variaties en exotische smaken en bieden hun verse bonbons en chocolade te koop aan. Hun creaties zijn ware smaakexplosies van ongekend raffinement en mini kunstwerkjes met de allerfijnste details en sich. Er zijn workshops, proeverijen, presentaties en tal van andere activiteiten, ook voor de kleine lekkerbekjes.

Zaterdag en zondag 29 en 30 maart 2014

Tijd: 09.00 - 17.00

Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1,  Amsterdam.

Kijk hier voor tickets.