Nieuws/Binnenland
995925
Binnenland

Koninklijk gezin op de foto in Lech

Koning Willem-Alexander heeft op de derde dag van zijn wintersportvakantie in Lech met zijn gezin even tijd genomen voor een ontmoeting met de internationale pers. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn en zijn kinderen en prinses Mabel met haar dochters namen deel aan de fotosessie.

De weersomstandigheden voor het treffen aan de rand van de skipiste waren niet onverdeeld gunstig. Het was bewolkt en er viel eerder op de ochtend natte sneeuw. Pas later in de week zijn er twee zonnige dagen.

De Oranjes lieten zich er niet door weerhouden. Nu het fotomoment is geweest, kan de skivakantie immers echt beginnen. De media hebben afgesproken de koninklijke familie tijdens het verblijf in Lech met rust te zullen laten in ruil voor het poseren.

Het is vandaag ook precies 2 jaar geleden dat prins Friso bedolven raakte onder een lawine. Aan de gevolgen van dat ongeluk overleed de prins 18 maanden later. Volgens burgemeester Ludwig Muxel van Lech is door de dorpsbewoners al die tijd meegeleefd met de koninklijke familie. Die komt al meer dan 50 jaar in het Oostenrijkse dorpje.