Nieuws
995931
Nieuws

Gewogen en te oud bevonden

16 jaar lang werkte ze met hart en ziel voor RTL Nieuws, dan opeens komt het bericht: we gaan verder met een jongere presentatrice. Het overkwam Margreet Spijker (49), die binnenkort wordt vervangen door Daphne Lammers (41). Spijker zou niet meer binnen de toekomstvisie van het nieuwsprogramma passen. Opvallend: mannelijke collega's Rick Nieman en Roelof Hemmen mogen wel blijven.

Volgens een woordvoerster is Margreet Spijker een „uitstekende presentatrice, maar niet meer voor RTL Nieuws. Dat heeft te maken met de nieuwe weg die RTL Nieuws inslaat”.

Twee maten

Ex NOS-nieuwslezer Harmen Siezen vindt dat er overduidelijk met twee maten gemeten wordt:  "Hoe ouder je bent als man, hoe betrouwbaarder, is de opvatting. Voor vrouwen is dat blijkbaar anders. Onzin.”

Hart van Nederland

Twee jaar geleden gebeurde bij Hart van Nederland iets vergelijkbaars: presentatrices Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit werden gewogen en te oud bevonden door SBS6. De dames zouden een nieuw publiek niet meer aanspreken en dus werd ze gevraagd te vertrekken.

Wat vinden jullie: als je het nieuws aanzet, maakt het dan uit hoe oud de presentatrice is? En vinden jullie het terecht dat Spijker het veld moet ruimen, terwijl Nieman en Hemmen mogen blijven zitten? Praat met ons mee!